четвртак, 19. јул 2018.

П Д В - СЕМИНАР


СИНУС“ – СОМБОР, најстарија програмерска кућа у Војводини, организовала је 12. јула 2018. год. промоцију модификованог програмског пакета за праћење и обрачун ПДВ по прописима који важе од 01. јула 2018. год. Промоција је одржана у просторијама Привредне коморе у Сомбору. 

Присуствовали су клијенти фирме „Синус“ из области привреде и непривреде: „Протеинка“ – Сомбор, „Микрома“ – Србобран, Земљорадничка задруга – Чуруг, Дом здравља – Оџаци, Бач и Жабаљ, Дом ученика – Сомбор, Градска библиотека из Сомбора и Апатина, Културни центар Апатин, „Агроинститут“ – Сомбор, Ветеринарски специјалистички институт – Сомбор, Грађевински факултет Ниш и књиговодствена агенција „МАДИССУ“ – Суботица и „Биланс плус“ – Нови Жедник. Присутни су упознати са могућностима модификованог програма и договорене су и додатне опције које „Синус“ треба још да угради.

Договорено је, такође, да се током јула прате сви проблеми и да их „Синус“ до краја јула отклони тако да се ПП ПДВ пријава за јули преда аутоматски, путем XML табеле, како је и прописано. Што се тиче клијената који још користе старе „Синусове“ програме, који су под ДОС оперативним системом, дат им је савет да могу и даље да користе стари „Синусов“ програм ПДВ, с тим што у финансијском књиговодству на контама прихода додају аналитички део који ће показивати којој табели и ком реду одговара тај приход. На основу тога моћи ће врло једноставно ручно попунити табеле ПО и направити коначну ПП ПДВ табелу.










































Нема коментара: